Ana içeriğe atla

Gümrük Danışmanı Kimdir Ve Ne İş Yapar


Uluslararası ticarette gümrük müşavirliği diğer adıyla gümrük danışmanlığı, kanuni işlerin takibinde önemli bir meslektir. İthalat ve ihracatta yetki görevlerini kanunun belirlediği gümrük danışmaları, bu konuda güncel resmi prosedürü uygulamakla yükümlüdür. Gümrük müşavirleri, işlemlerden sorumlu tutulan kişidir. Bu hizmette karşılıklı güven en önemli konulardan biridir. Uluslararası ticaret kanunları sert yaptırımlara sahiptir. Bu konuda yapılacak hatalar ithalat ve ihracat firması için ciddi anlamda maliyetli olur. Bu nedenle her zaman için profesyonel gümrük müşavirlerine ihtiyaç vardır.
  Gümrük Müşaviri Şartları
  İthalat ve ihracatın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesinde önemli rol oynayan gümrük danışmanları, hukuk, iktisat ve maliye gibi bölümden mezun olan kişilerdir. Danışman olmak için sicilin temiz olması, T.C vatandaşı olunması ve iki yıl staj yapılması gerekir. Gümrük danışmanlığı için iki yıl süreyle danışman yardımcısı olunması gerekir. Medeni hakları kullanma hakkına sahip olunması ve kamu haklarından mahrum olunmaması, danışmanlarda aranan özelliklerdendir. Kanun çerçevesinde danışmanlarda aranan en önemli özellik sicilin temiz olması ve güven vermesidir. Bu mesleği seçmek isteyen kişiler, öncelikle gümrük danışmanlığını araştırmalıdır. Profesyonel danışmanlık hizmeti veren kişiler, mesleğin gereğini yapan güvenilir kişilerdir.
  Gümrük Danışmanlığı Genel Özellikleri
  Gümrük müşavirleri, kanunların belirttiği şartlar çerçevesinde, ithalat ve ihracat firmaları için resmi başvuru işlemini gerçekleştirir. Başvuru işlemleri ve diğer işlemler, ithalat ve ihracat kanunlarına uygun şekilde gerçekleşmektedir. Uluslararası ticaret firmaları adına bütün resmi işlemleri üstlenen danışmanlar, anlaşma sağladıkları firmalar adına gerekli bütün işlemleri gerçekleştirirler. Firmalar yapılan işlemleri online takip edebilir. Bu sayede firma yapılan işleri kolaylıkla takip eder ve konu hakkında bilgi sahibi olabilir. Kanuni çerçevede verilen beyanların yanlış olması veya eksik olması, ceza kesilmesine neden olabilir. Cezadan kurtulmak için ilk önemli adım güvenilir ve işinde uzman gümrük danışmanlığı tercihi yapmaktır. Başarılı birçok ithalat ve ihracat firması, her zaman için bu kategoride güven veren ve başarılı danışmanları tercih etmektedir. Müşavirlerin ehil olması ve güvenilir olması, ithalat ve ihracat firmaları için başarı merdiveninin ilk önemli basamağıdır . Gümrükleme, lojistik ve danışmanlık kategorisinde hizmet veren müşavirler, üniversitelerde ders verme yetkisine sahiptir. Karşılıklı güvenin yanı sıra tecrübe konusu da bu kategoride önemli bir konu olarak değerlendirilmektedir.
  Gümrük Danışmanlığı Çalışma Alanı
  Her bölgenin belli bir gümrük müşavirliği vardır. Bu bölgeler, kendi sınırları dışındaki müşavirliklere müdahale edemez. Her bir müşavir, bağlı olduğu müşavirliğin sınırları içerisinde hizmet verebilir. Yaşadığınız bölgenin gümrük müşavirliğine bağlı danışmanlarla çalışmanız sizin için daha kolay olacaktır. Ancak son yapılan düzenleme ile birlikte dilekçe veren müşavirler, bağlı bulundukları müşavirliklerin sınırları dışında da hizmet verebilir. Bu değişiklik müşavir sıkıntısını büyük ölçüde çözüme kavuşturmuştur. Anlaştıkları firmalar adına bütün resmi işlemleri ve başvuruları takip eden müşavirler, genellikle bağlı bulundukları müdürlüklerin yakınlarında ikamet eder. Müdürlüğe yakın gümrük danışmanları, müdürlüğe kolaylıkla ulaşabilmek için müdürlüğe yakın iş yerlerini tercih eder. Zamandan kazanmak ve takip işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için müşavirliğe yakın olan iş yerleri tercih edilmiştir.
  Danışmanınız Gerekli Belgelere Sahip Olmalı
  Müşavir yani danışman tercihi yaparken resmi kategoride yetkili olan ve gerekli belgelere sahip kişilerin tercih edilmesi gerekir. Yetkisiz kişiler, resmi başvuru işlemlerinde ve diğer işlemlerde firmaları mağdur edebilir. Böyle bir durumda yasal konularda ciddi sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz. Gümrük müşaviri ile ilgili tercih yaparken bazı konulara dikkat etmelisiniz. Tercihini yaparken, Profesyonellik, işin ehli olma ve aynı zamanda danışmanlıkla ilgili belgelere sahip olma gibi konular değerlendirilmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mimari Proje Nedir?

Yüzyıllardır insanları ihtiyacı yapılar modernleşmenin yanı sıra ihtiyacı daha da çok artan bir sektör haline gelmiştir. Bu yapıların kullanışlı, dayanıklı ve hoş bir görünüme sahip olması mimari olarak adlandırılmaktadır. Yüz yıllardır değişmeyen bu ihtiyaçlar günümüz koşullarında artarak devam etmektedir. Yapılacak yapının planı, görünümü, iç dizaynları ve ayrıntıları hakkında detaylı bilgiyi veren projelere mimari proje adı verilmektedir. Projeyi hazırlayan ve tüm aşamalarında yerini alan kişi ise mimar olarak tanımlanmaktadır.   Mimarlık Hizmetleri Nelerdir?   Mimarlık hizmetleri tarafından müşterilere sunulan hizmetler iki ana başlık altında toplanmaktadır. Bunlar bina tasarımı, iç mekan tasarımı olarak sınıflandırılabilmektedir. Her iki mimarlık hizmetleri de bir dizi aşamaları içermektedir. Bunlar; hazırlık çalışması, fikir projesi, ön proje aşaması, uygulama projeleri, ihale çalışmaları ve mesleki kontrol olarak sınıflandırılabilmektedir.   Mimari Proje Aşamaları Nel

Kolayca Anatomi Öğrenin

   Kolayca Anatomi Öğrenin Tıp alanında mutlaka öğrenilmesi gereken fakat öğrenilmekte zorlanılan derslerden biri anatomi dersidir. Anatomi canlıların vücutlarındaki yapıların incelendiği bilim dalı olmasıyla çok detay içermektedir. Tıp biliminin en temellerinden biri olan Anatomi çok iyi öğrenilmelidir. Birçok tıp öğrencisinin çalışırken sıkıldığı, öğrenmekte zorluk çektiği, kolaylıkla unuttuğu bir derstir. Tıp öğrencileri özellikle  ydus  sınavına hazırlanırken anatomiyi en iyi şekilde öğrenmek zorunda kalırlar. Anatomi öğrenmenin en iyi yollarından biri smt anatomi ile öğrenmektir.    Anatomi Öğreniminde Hafıza Teknikleri   Anatomi bir canlının vücudunun normal şartlardaki yapısını, şeklini; vücudu meydana getiren organları ve bu organlar arasında bulunan fonksiyonel ve yapısal ilişkilerin incelendiği bilim dalıdır. Anatomi oldukça geniş içeriğe sahiptir. Geniş içeriğe sahip olan bu bilim dalı aynı zamanda çok fazla detay içermektedir. Bu nedenle  anatomi   dersinde edinilen bilgile

4G Güneş Enerjili Kamera Sistemleri

            Güneş enerjili kamera sistemleri (solar cam) günümüzde yaygın halde kullanılmaya başlanan ve güvenlik sistemlerinden inşaat sektörüne, reklamcılık ve pazarlamadan kamu yararına yönelik hizmetlere varıncaya dek her anlamda tercih edilen sistemleri oluşturur. Tümüyle dikkat çeken bu alanlara yönelik olarak gerçekleştirilen kamera sistemleriyle dikkat çeker bir nitelik olarak karşımızdaki yerini korumaktadır. Bu da onu diğerlerinden tamamen ayıran en temel hususi özelliklerine yönelik hizmetler arasına katmaktadır.   Güneşle şarj edilmesi             Solar cam sistemlerinin solarcam 4g olarak en büyük özellikleri kendilerini Güneş enerjisinden aldıkları ışınlarla çok rahat bir şekilde şarj edebilmeleri olarak bilinmektedir. Bu anlamda düşünüldüğü zaman söz konusu sistemin sağlamış olduğu teknik nitelikler boyunca sürdürülen kapsamlı çalışmalara dayanarak özellikle güvenlik sistemi olarak solar paneller kullanılarak elektrik hattına gerek duymadan kamera olarak tüm